Orchestra Doina Basarabiei

Orchestra-Doina-Basarabiei-big

La începutul anului 2011, când am înregistrat albumul “Dor de tată” la Chişinău, am descoperit acolo o mulţime de tineri instrumentişti deosebit de talentaţi, care au studiat cu seriozitate și pasiune muzica populară. Atunci mi-a venit ideea de a înfiinţa o orchestră de muzică populară care a căpătat numele de “Doina Basarabiei”. Iar Doiniţa, soţia mea, dorind să trăim împreună bucuria reuşitei a intrat, şi ea, în componenţa orchestrei.

Şi pentru că era nevoie de un conducător artistic, l-am ales pe Valeriu Caşcaval şi nu am greşit, pentru că este un talentat muzician şi un orchestrator desăvârşit care-şi coordonează orchestra cu mult profesionalism.

Concerte si festivaluri
– Festivalul Național Ion Dolănescu, Ediția I, 2014
– Festivalul Național Ion Dolănescu, Ediția a II-a, 2015
– Festivalul Național Nicolae Suvlac, Republica Moldova, Ediția a V-a, 2014

Componența orchestrei
Valeriu Cașcaval (țambal, conducător artistic și orchestrator), Oxana Cașcaval (vioară), Călin Corai (vioară), Sandu Moraru (vioară), Corneliu Panaite (vioară), Vasile Lupașcu (violă), Andrei Vladimir (clarinet), Ion Proca (fluier, clarinet, saxofon), Octavian Saran (clarinet, saxofon), Igor Podgoreanu (nai), Sergiu Diaconu (cobză), Ion Croitoru (contrabas).

YouTube
Developed by <MOCA.NU> CREATIVE DIGITAL